Actualitate

RUȘINOS / La Berlin nu e ca la Moscova: Dodon și-a dorit întâlniri oficiale, dar s-a ales cu o nouă VACANȚĂ

Și nu oriunde, ci în Germania, acolo unde, spera președintele, urma să o întâlnească pe Angela Merkel. În cele din urmă, Dodon s-a întâlnit cu niște anonimi, confirmat și de comunicatul oficial al președinției, unde nu este precizat numele și funcția celor care au stat totuși la discuții cu șeful statului.

Doar că avântul din ianuarie, etalat prezidențial la postul RTVi din Rusia s-a tranformat într-o mult prea discretă plecare la Berlin, acolo unde Dodon nu a fost așteptat de nimeni aflat la rangul său, așa cum, în orice colț de lume, se face între diplomați și oameni de stat.

Într-un comunicat plasat pe pagina oficială a președinției R. Moldova, se arată că Dodon s-a întâlnit cu enigmatici, „reprezentanți ai Cancelarului Federal al Germaniei, ai Ministerului de Externe și cu deputați din Bundestagul german”.

Aceasta înseamnă că Dodon a întâlnit totuși niște nemți la Berlin, doar că, din motive doar de el știute, comunicatorul președinției nu a specificat niciun nume, limitându-se în a generaliza cu locul în care aceștia activează.

Amintim că încă de ieri a fost anticipat eșecul prezidențial, precizând că nimeni din eșaloanele superioare sau medii ale politicii din Germania nu va avea dorință să se întâlnească cu Igor Dodon, iar comunicatul președinției confirmă acest lucru, unde se mai menționează că „mâine, șeful statului va avea întrevederi cu reprezentanți ai oficiului Președintelui Germaniei și ai societății civile”, fără ca, din nou, să menționeze niciun nume al celor care vor avea onoarea să dea mâna cu președintele R. Moldova. 

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *