Ultima oră

(RUȘINOS) Leancă “face legi” despre “PACEA SOCIALĂ” și toți copii vor intona IMNUL oficial al RM. DE CE LIMBA ROMÂNĂ E INTERZISĂ DE GUVERN?

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi de astăzi, 29 august, a Guvernului și urmează să fie discutat de către membrii Cabinetului de Miniștri.  Guvernul Leancă vrea ca și a doua zi de Crăciun pe stil vechi, 8 ianuarie, să fie declarată zi de sărbătoare. Astfel, Crăciunul se va sărbători pe parcursul a trei zile.

IPOCRIZIE: LIMBA NOASTRĂ – NON-ROMÂNĂ?

Totodată, Guvernul urmează să vină cu propunerea ca Imnul de Stat să fie intonat în mod obligatoriu la începutul programului săptămânal, în fiecare zi de luni, în școlile primare și gimnaziale. Totodată, Imnul de Stat va fi tipărit în abecedar și în manualele școlare. Conform proiectului de lege, această inițiativă va contribui la educarea spiritului de respect față de simbolurile statului.

În același timp, se propune ca sărbătoarea „Limba noastră”, marcată în fiecare an pe 31 august, să fie lăsată în redacția actuală, fără sintagma „cea română”, din cauza că în Constituție este încă stipulat că limba de stat al Republicii Moldova este „limba moldovenească”.

Proiectul de lege cu privire la zilele de sărbătoare, zilele comemorative și zilele de odihnă prevede ca 25 decembrie să fie declarată drept zi de sărbătoare și să fie inclusă în lista zilelor de odihnă. Astfel, pentru a nu perturba tradiția stabilită deja în societate, Crăciunul se va sărbători pe parcursul a trei zile, pe 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou) și 7-8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi).

TREI ZILE PENTRU A SĂRBĂTORI ANUL NOU

Totodată, 31 decembrie și 1-2 ianuarie vor deveni oficial zile de odihnă, fără menținerea salariului.

Precizăm că anul trecut, Guvernul a decis ca ziua de 25 decembrie să fie zi liberă, însă ulterior să fie recuperată. Atunci liberalii și liberal-democrații au venit cu propunerea ca 25 decembrie să fie declarată oficial zi de sărbătoare națională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *