Ultima oră

Rușinos: Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Vladimir Voronin cu ocazia zilei de naștere fiind decorat cu „Ordinul Recunoștinței”

Astfel, liderul comuniştilor a fost decorat cu „Ordinul Recunoștinței”- cea mai emblematică distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Potrivit unui comunicat al Mitropoliei, aceasta este o distincţie, care vorbeşte „despre ţinuta civică deosebită şi munca jertfelnică pentru binele şi armonia socială”.

Aceeaşi sursă mai precizează că decoraţia a fost acordată având în vedere numeroasele binefaceri pe care le-a făcut Voronin pentru Biserica Ortodoxă din Moldova, printre care ajutorul consistent îndreptat spre împodobirea Catedralei Mitropolitane, reconstrucția Mănăstirii Curchi, Mănăstirii Căpriana şi ale multor altor comunități religioase din întreg cuprinsul ţării, fapte cu caracter filantropic şi social, care au fost realizate pe parcursul mandatului de preşedinte.

Vladimir Voronin şi-a primit ordinul pe fundalul unui drapel roşu pe care erau imprimate simbolurile comuniste: secera și ciocanul.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *