Social

RUȘINOS. Patru polițiști, investigați penal, pentru că introduceau date fictive în baza de date, în privința șoferilor care au încălcat regulile de conducere a autovehiculelor

Patru polițiști sunt investigați penal. Ar fi falsificat date despre șoferii care nu aveau dreptul să mai conducă. Mai exact ar fi introdus în baza de date alte nume decât cele reale, indicate în procesele verbale, în privința șoferilor care au încălcat regulile de conducere a autovehiculelor. Printre cazurile documentate figurează și șoferi contravenienți cu statut de funcționari publici și administratori de companii. Precizările au fost făcute pe 13 octombrie de Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit reprezentanților PCCOCS, procurorii de comun cu ofițerii SPIA au documentat mai mulți polițiști din Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) pentru falsificarea datelor despre șoferii care au încălcat regulile rutiere, scrie Newsmaker.md.

„Mai exact, de la începutul lui 2023, trei funcționare au fost suspendate din funcții pe durata investigațiilor, după ce ar fi introdus în baza de date din calculator alte nume decât cele reale, indicate în procesele verbale, în privința șoferilor care au încălcat regulile de conducere a autovehiculelor. De obicei, acestea indicau fals numele cuiva din apropiații șoferilor contravenienți, care de fapt nici nu-și foloseau permisele de conducere”, au declarat procurorii.

De asemenea, se menționează că, pe 13 octombrie – la Chișinău, au avut loc patru percheziții și la un al patrulea polițist al Inspectoratului, inclusiv în biroul său din Secția Monitorizare și Documentare a Traficului Rutier a INSP din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

„Acesta este investigat pentru faptul că a indicat fals, direct în procesele verbale, numele șoferilor trași pe dreapta, care urmau să fie sancționați”, au declarat procurorii.

Reprezentanții PCCOCS au raportat că toți patru sunt din zona de centru a republicii și au o experiență de muncă de până la 10 ani.

„Printre cazurile documentate figurează și șoferi contravenienți cu statut de funcționari publici și administratori de companii, ale căror puncte de penalizare și amenzi au fost „transferate” altor persoane. Prin urmare, aceste falsuri comise de polițiștii investigați au dus la faptul că șoferii periculoși reali continuau să-și conducă mașina, cu riscul ridicat ca să comită noi încălcări de natură să afecteze și viața altor oameni”, se arată în declarația PCCOCS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *