Ultima oră

(RUSIZM = NAZISM) Teroriștii ruși vin să-și viziteze teritoriile ocupate din Republica Moldova

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au afirmat că Rogozin nu se află într-o vizită oficială în țara noastră și că n-are stabilită nicio întâlnire cu reprezentanții actualei coaliții de guvernare.

La Tiraspol, Rogozin se va întâlni cu așa-zișii guvernanți, va participa la parada dedicata victoriei asupra fascismului, după care va merge împreună cu liderul separaist, Evghenii Șevciuk să inspecteze cum decurg lucrările mai multor edificii finanțate de Rusia.

Amintim că Dmitrii Rogozin a devenit o persoană controversată, după ce a jignit poporul moldovean în cadrul unei emisiuni televizate, dar și a declarațiilor referitoare la prețul gazelor naturale livrate de Rusia Republicii Moldova. Atunci el a spus că „speră ca moldovenii să nu înghețe de frig la iarnă”.

Cine este șovinul D. Rogozin?

Oficial rus: “Fasciştii români şi moldoveni au invadat Transnistria” Afirmaţia aparţine proaspăt numitului reprezentant special al Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, care recunoaşte că a luptat cu arma în mâini de partea Tiraspolului în timpul războiului de acum 20 de ani.

Rogozin face mărturisirea în cartea cu titlul "Vrag Naroda" ("Duşmanul poporului"), editată la Moscova, în 2006.

Capitolul în care Rogozin povesteşte despre implicarea sa în conflictul de pe Nistru se nume;te "Calul Troian". "Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârşitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acţiunile militare din Transnistria. Pe 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului şi deja mă aflam în cadrul detaşamentului de voluntari din Rusia şi Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbniţa", scrie Rogozin, în cartea sa.

Tot acolo, Rogozin face aprecieri dure la adresa autorităţilor moldovene: “Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detaşamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară şi voluntar”, mai scrie fostul ambasador al Rusiei la NATO.

”Soarta conflictului a fost decisă de ostaşii Armatei a 14-a. Mulţi dintre aceştia au luptat cu arma în mâini în armata transnistreană. Trădaţi de comandanţii lor, dar devotaţi Rusiei, soldaţii au trecut de partea poporului transnistrean, ridicându-se în apărarea acestuia. Acest război a fortificat poziţiile republicii moldoveneşti nistrene şi a poporului său glorios, căruia până în prezent comunitatea internaţionala îi respinge dreptul la autodeterminare şi propria statalitate”, se mai revoltă Rogozin în cartea sa, potrivit Deutsche Welle.

”Transnistria trebuie să revina fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în aceasta regiune”, crede Dmitri Rogozin. El îl acuză şi pe fostul preşedinte rus Boris Elţîn că ar fi încercat să rezolve conflictul transnistrean pe cale diplomatica şi că ar fi interzis, în prima fază, Armatei a 14-a să se implice în război.

Dmitri Rogozin salută în cartea sa venirea în fruntea Armatei a 14-a a generalului Aleksandr Lebed, sub conducerea căruia militarii ruşi au intrat în razboi de partea forţelor transnistrene şi au ucis, potrivit autorului, sute de voluntari moldoveni pe platoul de la Chițcani şi în pădurea de la Hârbovaț.
 
sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *