Social

Ruslan Bolbocean – numit în funcția de ambasador al R. Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Secretarul de stat al Ministerului de Externe, Ruslan Bolbocean, a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. O hotărâre în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței Guvernului, relatează Deschide.md.

De asemenea, Executivul a aprobat și eliberarea lui Bolbocean din funcția de secretar de stat, ținând cont de noua sa funcție.

Ruslan Bolbocean are 48 de ani și a deținut funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) din luna octombrie 2021. Anterior, în perioada 2016 – 2021, acesta a fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan. Totodată, între anii 2015 și 2021, Ruslan Bolbocean a fost ambasador al R.Moldova în Ucraina.

La fel, în funcția vacantă de secretar de stat al MAEIE a fost numită Rodica Crudu, care la moment activează în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Totodată, membrii Cabinetului de miniștri au aprobat numirea Dianei Bîrsa în funcția de director general adjunct al Biroului Național de Statistică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *