Actualitate

Ruslan Popov, acuzat într-un dosar de îmbogățire ilicită, va fi cercetat în stare de libertate

Astfel, măsura de arest aplicată pe numele lui Ruslan Popov încă depinde de decizia celei de-a doua instanțe ierarhic superioară, dacă va da sau nu curs solicitării procurorilor de caz.

Vă amintim că Popov a fost reținut în luna octombrie. Inițial, acesta a fost plasat în arest preventiv în izolatorul CNA, după care a fost transferat în arest la domiciliu.

De câteva ori i-a fost modificată măsura de arest, iar abia acum a fost eliberat sub control judiciar.

Atunci, procurorii anticorupție spuneau că dosarul de îmbogățire ilicită a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor din investigațiile jurnalistice și probelor acumulate. Se presupune a fi învinuit că ar fi beneficiarul final al unei livezi moderne şi al unui frigider pentru păstrarea fructelor, înregistrate pe numele tatălui său. Ruslan Popov însă pledează nevinovat.

Recent, a fost suspendat din funcție cu votul majorității membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), la inițiativa procurorului general interimar, Dumitru Robu. Ședința CSP a avut loc la fel pe data de 28 decembrie curent.

Avocatul acestuia, Igor Hlopețchi, a declarat că va ataca hotărârea CSP la Curtea de Apel Chișinău, pentru că, potrivit lui, este vorba de o „inerție juridică”, în contextul în care, din momentul pornirii urmăririi penale împotriva lui Alexandr Stoianoglo, Ruslan Popov deja a fost suspendat de drept, ceea ce înseamnă că nu este necesară adoptarea unei asemenea hotărâri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *