Actualitate

S-a aflat ce și câte partide ar accede în viitorul Parlament. Alegătorii preferă formațiunile de stânga // SONDAJ

Potrivit studiului, 53 la sută din persoanele chestionate sunt hotărâte pentru ce partid să voteze, iar 46 % dintre respondenţi încă nu s-au decis ce partid ar vota.

Întrebaţi cum evaluează activitatea partidelor, 29 la sută dintre participanţii la sondaj au dat note între 7 şi 10 pentru PSRM, 28% dintre intervievaţi au evaluat cu aceleaşi note Partidul Acţiune şi Solidaritate, 23% dintre respondenţi au dat note între 7 şi 10 pentru Platforma DA. PDM a fost evaluat cu note între 7 şi 10 de către 23 la sută dintre persoanele chsetionate. Pentru PCRM 19% dintre cei chestionaţi au dat note între 7 şi 10.

73 la sută din cei chestionaţi susţin că au un partid preferat. Dintre aceştia 37,4% preferă Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, 20,1% – Partidul Acţiune și Solidaritate, 15,6% – Partidul Democrat din Moldova, 6.1% – Platforma DA şi 5,1% – Partidul Comuniștilor din Moldova.

Studiul a fost efectuat de IMAS în perioada 27 noiembrie – 7 decembrie 2017, pe un eşantion de 1.101 respondenţi cu vârstele de 18 ani şi peste din 74 de localităţi. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv Transnistria. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3.0%.

TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *