Actualitate

S-a aflat MOTIVUL de ce nu va avea loc ședința comună a parlamentelor din România și R. Moldova. E vorba de alegerile care urmează

„O să vă dau informații în premieră. Cunosc motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins o asemenea propunere de a avea o ședință solemnă comună. Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în Republica Moldova au loc alegeri anul acesta, un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care acei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral. Asta este propria mea evaluare, nu am detalii, dar în cheia aceasta o citesc. Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română, din 101, 64 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României. Dacă acești oameni ar fi cinstiți cu ei și ar vota așa când au declarat așa când au depus jurământul n-ar fi existat nici o problemă”, a declarat deputatul Eugen Tomac.

Propunerea premierului României, Viorica Dăncilă, de a organiza o ședință comună a legislativelor Republicii Moldova și României nu a fost susținută de autoritățile de la Chișinău. 

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *