Ultima oră

S-a dat startul colectării de fonduri pentru Institutul Mamei și Copilului

Campania de strângere de fonduri RENAȘTE MOLDOVA are ca obiectiv colectarea unei sume impresionante, de 18.563.913,38 MDL, care va fi folosită pe parcursul acestui an pentru lucrări de reparații, modernizare și achiziționarea de aparatură medicală necesară Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Conform planificării directorului general al IMC, Ștefan Gațcan, vor avea loc 6 etape de modernizare, pe măsură ce vor fi adunați banii necesari.

Într-un mesaj video de salut și susținere, difuzat în cadrul evenimentului, Președintele Nicolae Timofti i-a încurajat pe toți oamenii de bună credință să se implice în susținerea acestei campanii de solidaritate. “Astfel de acţiuni sunt necesare şi benefice pentru întreaga societate. Chem toţi cetăţenii de bună credinţă să contribuie la repararea acestei instituţii medicale. Mulţumesc celor care au lansat această iniţiativă şi sunt sigur că vom reuşi împreună!”, a declarat șeful statului.

Primele donații substanțiale au fost făcute deja, cu ocazia concertului de lansare a campaniei. Fondatorul Fundației Edelweiss Vlad Plahotniuc a anunțat că a transmis deja în conturile IMC 1.856.913 lei, reprezentând 10% din suma totală necesară donației. “Sunt onorat să fac această donație, în primul rând pentru că anul trecut am făcut mai multe vizite la IMC şi am văzut în ce condiţii nasc mamele acolo. Grija faţă de mame şi copii ne defineşte ca oameni, ca oameni de bună credință, și ne aduce o motivaţie”, a explicat Vlad Plahotniuc gestul său de caritate.

De asemenea, artiștii Tania Cergă și Cătălin Josan au anunțat, chiar în timpul spectacolului, că se alătură campaniei RENAȘTE MOLDOVA, donând o parte din onorariile lor pentru susținerea maternității. “Vin cu mare plăcere să susțin această campanie. Fiind și eu mămică și cum am născut și eu la Institutul Mamei și Copilului, știu cât este de important pentru o mamă tânără să aibă toate condițiile necesare pentru a deveni părinte. Vă felicit pentru că contribuiți la renovarea IMC. Împreună să susținem acest proiect”, a spus Tania Cergă, în aplauzele fanilor săi. La rândul său, Cătălin Josan i-a felicitat pe spectatori pentru că au ales să participe la un spectacol în scop caritabil. “Campania Renaște Moldova este o inițiativă frumoasă și vă felicit pe toți, deoarece împreună putem schimba multe lucruri. Sunt pentru această cauză nobilă. Fiecare, cu câte o mică donație, vom ajunge să renovăm IMC”, le-a transmis Cătălin Josan celor care au umplut, aseară, sala Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Un mesaj de încurajare a avut și interpreta Laima Vaikule, care s-a declarat mândră să fie alături de oameni generoși, cum sunt cetățenii Republicii Moldova. “Sunt bucuroasă că particip în la acest moment special. Mă bucur că sunt așa oameni cu inimă mare”, a spus vedeta de origine letonă.

Începând de astăzi, toți cei care doresc să susțină campania RENAȘTE MOLDOVA pot face donații pentru Institutul Mamei și Copilului prin transfer bancar (Cont de decontare 2251528215 la banca “Moldindconbank” – filiala Cuza Vodă, Cont bancar MOLDMD2X328) sau prin SMS la numărul unic disponibil în toate rețelele de telefonie mobilă 9944.
 
sursa: edelweiss.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *