Actualitate

S-a decis! Pilonii care susțin rețelele electrice ale troleibuzelor din Chișinău vor fi înlocuiți

Primăria a informat că în urma unei inspecții efectuată de către experții Direcției generale transport public și căi de comunicație, s-a decis înlocuirea, în anul curent, a circa 300 de piloni care susțin rețelele de contact. Pentru ceilalți piloni, inclusiv cei ai consolelor de iluminat public, va fi asigurată mentenanța.

Șeful direcției sus-numite, Vitalie Mihalache, a specificat că pilonii rețelei de contact a RTEC au fost instalații în anii ʼ80 ai secolului trecut și de atunci nu a mai fost efectuată o mentenanță "serioasă" a lor.

"Prăbușirea, duminică, a celor doi piloni de susținere a fost cauzată de eroziunea metalului. Aceasta, la rândul său, a fost provocată de substanțele agresive utilizate pentru întreținerea drumurilor, în special în perioada de iarnă", a declarat Mihalache, ieri 10 ianuarie, în cadrul unei ședințe online a serviciilor municipiului Chișinău.

Serviciile municipale de profil au efectuat verificarea pe teren a stării pilonilor după ce, duminică, 9 ianuarie, doi piloni ai rețelelor de contact a RTEC s-au prăbușit pe viaductul care leagă sectoarele Centru și Botanica.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *