Actualitate

S-a deschis sezonul de vânătoare a animalelor răpitoare

Ultima zi a anului 2015 a fost și ultima zi a vînatului de mistreți, 13 ianuarie 2016 – ultima zi cînd a fost permisă vînătoarea fazanilor. Pînă la 28 februarie curent vînătorii vor putea vâna vulpi şi alte răpitoare. Scopul acțiunii este crearea condiţiilor favorabile pentru reproducerea și dezvoltarea speciilor cinegetice de valoare înaltă.

Pe terenurile fondului forestier și cinegetic gestionat de către "Moldsilva" reglarea numărului răpitorilor și combaterea dăunătorilor va avea loc în zilele de sâmbătă și duminică. Iar în fondurile de vânătoare arendate, în toate zilele săptămânii.

La vînătoare va participa personalul silvic și cinegetic al întreprinderilor silvice subordonate „Moldsilva” în colaborarea cu inspecțiile ecologice naționale și direcțiile naționale pentru siguranța alimentelor.

Participanții la vînătoare vor trebui să respecte anumite condiții. Printre aceste esteefectuarea reglării numerice a răpitorilor se poate practica nu mai devreme cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai târziu cu o oră după apusul soarelui. În fondurile de vînătoare arendate, organizarea şi controlul desfăşurării acțiunii de reglare numerică a răpitorilor, combaterii dăunătorilor se pune în sarcina arendaşilor, cu participarea obligatorie a reprezentantului entității silvice subordonate;

Toți participanții la vînătoare sînt instruiți conform prevederilor "Regulilor la vânătoare" și "Instrucțiunilor cu privire la securitatea și sănătatea în muncă în timpul organizării, practicării și desfășurării acțiunilor de vânătoare în fondul forestier gestionat de Agenția „Moldsilva" ", cu semnătura în registrul corespunzător. Este interzis acţiunile de vînătoare în fondul ariilor naturale protejate de stat.

Pe 4 martie vor fi cunoscute rezultatele finale ale acţiunilor de reglare numerică a răpitorilor şi dăunătorilor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *