Externe

S-a îmbrăcat în culorile Ucrainei și i-a cerut lui Putin să oprească războiul. În ce situație a ajuns acum?

Jucătoarea australiană de tenis Daria Saville (fostă Gavrilova), afirmă că nu se mai poate întoarce în Rusia, ţara sa natală, după ce a protestat împotriva intervenţiei militare din Ucraina.

Saville, în vârstă de 28 ani, s-a îmbrăcat în galben şi albastru, culorile Ucrainei, în luna martie la Indian Wells, şi l-a îndemnat pe președintele rus, Vladimir Putin să oprească războiul, cerând totodată ca armata rusă să se întoarcă acasă, într-o postare pe reţelele de socializare.

Acum, Daria Saville a ajuns în situația de a nu putea reveni la Moscova, acolo unde trăiesc părinții săi.

„Nu mă mai pot întoarce cu adevărat în Rusia, nu. Cu siguranţă îi susţin pe jucătorii ucraineni… Imaginează-ţi să nu ai o casă”, a declarat Saville pentru presa australiană, cu ocazia turneului de la Roland Garros.

Jucătoarea de la antipozi a reprezentat Rusia în tenis până când a emigrat în Australia, în urmă cu şapte ani. Ea a concurat sub numele de Gavrilova până când s-a căsătorit cu tenismanul australian Luke Saville, anul trecut.

Chestionată în legătură cu interzicerea jucătorilor ruşi şi belaruşi la viitoarea ediţie a turneului de la Wimbledon, Daria Saville a spus: „Este o zonă gri, pentru că am prea mulţi prieteni în Rusia. (Daria) Kasatkina este una dintre cele mai bune prietene ale mele. Vreau ca ea să joace, dar înţeleg şi decizia. Încă îi tratez pe toţi la fel. Nu schimb modul în care tratez oamenii şi nimic nu s-a schimbat pentru mine. Se întâmplă lucruri mai rele decât să nu joci la Wimbledon”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *