ActualitateROMÂNIA

S-a inaugurat o plajă nouă: are nisipul cel mai fin de pe tot litoralul românesc

Litoralul românesc este într-o permamentă schimbare, iar ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, anunță inaugurarea unei plaje noi la Eforie Sud. Noua plajă are 23 de hectare și nisipul cel mai fin de pe întreg litoralul românesc. Această plajă va fi dată în folosință în această vară.

Noua plajă are aproape șase kilometri lungime și peste o sută de metri lățime. Pentru realizarea ei s-au folosit peste trei milioane de metri cubi de nisip extrași din largul mării.

”Sunt gata lucrările pentru Lotul 4 – Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Scopul proiectului este adaptarea la schimbările climatice, protejarea țărmului de eroziune, revigorarea ecosistemului marin, protejarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a litoralului românesc.

La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig. Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință. Asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie.

Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, lucrurile avansează așa cum trebuie. După refacerea plajelor, ele vor fi date în folosință, închiriate, iar oamenii se vor putea bucura de ele.

Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală. Pe parcursul zilei voi avea întâlniri atât cu instituțiile deconcentrate din #MMAP, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism cu care mă voi consulta pe acest subiect.”, a spus Mircea Fechet.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Alta mincina ! Ioana Cretu, tu cand ai mai fost pe la Eforie Sud ? Pai unde te cazezi tu in Eforie Sud, ca pica igrasia din hotelurile comuniste pe tine ! Mai, pseud jurnalistilor, mintiti mai putin ! Se vede de la o posta ca asta e o stire aruncata aici cu furca, lauda pt Fechet asta. Baga bani guvernul in ziarul Timpul ? Bagaaaa ! De aia ii lingeti asa in DOS. Ati devenit josnici ca si junnalisti, LINGAI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *