Moldova

S-a scumpit căldura !

Beneficiarii serviciilor prestate de SA „Termocom” vor trebui să plătească cu 9,4 la sută sau cu 77 de lei mai mult pentru o gigacalorie de agent termic. Dacă până în prezent populaţia achita 821 de lei pentru o gigacalorie, de la intrarea tarifelor în vigoare, oamenii vor fi nevoiţi să plătească 898 de lei.

Deşi, anterior, SA „Termocom” solicita majorarea tarifelor cu 13,3 la sută, ANRE, după efectuarea unor calcule suplimentare, a decis ca această creştere să fie de 9,4 la sută.
Mihai Cernei, directorul SA „Termocom”, nu a contestat decizia, însă a susţinut că nu au fost luate în considerare pierderile normative pe care le-a suferit anul trecut întreprinderea şi micşorarea volumului de producţie.

Tarifele la agentul termic au fost ajustate şi la SA „Apă-Canal Chişinău”, întrucât şi această întreprindere este furnizoare de căldură pentru locuitorii municipiului Chişinău. Astfel, preţul a fost mărit cu 185 de lei pentru o gigacalorie, ceea ce ar însemna 24,7 la sută. Respectiv, beneficiarii serviciilor acestui furnizor vor trebui să achite 934 de lei pentru o gigacalorie, comparativ cu 749 de lei cât era până la majorare.

Potrivit lui Victor Parlicov, directorul ANRE, noile tarife pentru agentul termic vor intra în vigoare la data publicării hotărârii respective în „Monitorul Oficial”. Acest lucru s-ar putea întâmpla la sfârşitul săptămânii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *