Eveniment

S-au lăsat de apărare şi s-au apucat de furat

Un general în rezervă ucrainean, care este şi cetăţean al R. Moldova, a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute la Iaşi, pentru că a încercat să sustragă un milion de dolari dintr-o bancă.

Bărbatul, care mai este şi directorul unei televiziuni, a încercat anterior să sustragă alături de complicii săi – încă un cetăţean moldovean şi un israelian – 400 mii de euro printr-o schemă foarte bine gândită. Pentru demascarea grupului infracţional, Direcţia Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România (DIICOT) a lucrat în cooperare cu FBI şi autorităţile judiciare italiene, scrie presa română.

Valeriu Gaiciuc este considerat capul reţelei, întrucât are relaţii cu oameni de afaceri din Ucraina, dar şi cu foşti şefi de stat. Acesta nu a ascuns de ochii lumii mai multe poze, în care apare alături de Victor Iuşcenko (fostul preşedinte al Ucrainei) sau Vladimir Voronin (ex-preşedintele RM). Totodată, este verificată şi ipoteza că acesta ar fi fost doar folosit la ghişeu, alţii fiind adevăraţii spărgători de conturi.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, cei trei bărbaţi sunt cercetaţi de procurori pentru că au obţinut, prin atacuri informatice, datele de logare la conturi de internet banking, care aparţineau unor persoane din Italia sau Statele Unite ale Americii. Prin logarea la conturile acestora, au realizat transferuri bancare neautorizate în conturile unor societăţi comerciale, ce aparţineau inculpaţilor. Ulterior, prin intermediul unor operaţiuni comerciale fictive, acestea erau transferate în alte conturi sau ridicate în numerar de către cei trei membri ai grupului infracţional. Noaptea trecută, după patru ore de audieri, magistraţii Tribunalului Iaşi au decis să emită mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei trei suspecţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *