Social

S-au scumpit serviciile funerare. Cât costă un loc de veci în cimitirele din Chișinău

Locul de veci s-a scumpit cu 70 la sută. Consiliul municipal Chișinău a aprobat, la finele anului trecut, noi tarife pentru rezervarea și repartizarea locurilor în cimitirele din raza orașului.

Decizia ar fi fost dictată de creșterea în general a prețurilor și de faptul că o ajustare a tarifelor nu a fost făcută de foarte mult timp. Chișinăuienii s-au arătat indignați de această decizie și spun că în zilele noastre ”e mai scump să mori, decât să trăiești”, scrie Jurnal.md.

Cel mai scump rămâne un loc de veci la Cimitirul de pe strada Armenească. Aici, oamenii achitau în anul trecut 1.500 de lei. Acum, vor plăti 2 mii 550 de lei. A crescut și prețul pentru rezervare – de la 5 mii 500 la 9 mii 350 de lei.

Au crescut prețurile și la Cimitirul Sf. Lazăr. Aici taxa pentru înhumări curente era 1 000 de lei, anul trecut, iar acum – de 1.700 de lei. Iar prețul pentru rezervarea unui loc a crescut de la 4.000 la 6 mii 800 de lei.

În alte cimitire, un loc de veci costa anul trecut 700 de lei, acum este 1.190 de lei. Iar taxa pentru rezervare era anterior 1.500 lei, acum este de 2 550 de lei.

La auzul acestor noutăți, locuitorii orașului devin sarcastici. ”În curând, oamenii vor plăti și pentru aer”, ne-au declarat unii cetățeni.

Crește și taxa anuală de întreținere a cimitirelor, de la 120 – la 240 de lei. Din anul 2009 și până în 2021, numărul înhumărilor în cimitirele din Chișinău a crescut cu 66%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *