Actualitate

S.O.S. Reșetnikov își iese din minți!

O televiziune cu kappa titrează, fără emoții deontologice: „Ambasadorul României în Moldova: Sunt UNIONIST!”. Dacă citim declarația, înțelegem la care unionism s-a referit ambasadorul Lazurca. Cităm: „Ceea ce România şi-a propus să facă este ca R. Moldova să fie adusă mai aproape de Uniunea Europeană. Sunt unionist în acest fel. Aş fi eu dezamăgit, dacă unioniştii s-ar simţi dezamăgiţi. Proromânismul nu este un fenomen marginal”. Și mai departe, referindu-se la faptul cum arată proromânul din Chișinău în sondaje: „El este tânăr, are studii superioare şi venituri care depăşesc media câştigurilor naţionale. Proromânii sunt membri ai elitei sau viitoarei elite a R. Moldova”. Atât și nimic mai mult. Conform ultimului Barometru de opinie, mai adăugăm noi, peste 50 la sută din moldoveni sunt… unioniști, fiindcă sprijină cursul de integrare europeană a R. Moldova.

Se vede că Reșetnikov a citit anume această „știre”, căci imediat a sărit ca mușcat de șarpe, declarând pe una din rețelele de socializare: „La dracu` cu diplomaţia, protocolul şi etica! Acest „ambasador” trebuie fugărit cu mătura din Moldova, să povestească la el, la Bucureşti, aceste fantezii nocturne”.

Nu ne miră reacția paranoică a deputatului comunist. Nu e prima și nici ultima reacție de acest gen. Nu ne miră nici faptul că Reșetnikov nu și-a propus să-l „fugărească cu mătura din Moldova” pe ultranaționalistul rus Rogozin care a făcut declarații cu adevărat ofensatoare la adresa Moldovei și a unor lideri politici ai ei. Un lucru ne miră: Reșetnikov are halucinații, își iese din minți și nimeni nu-l leagă să-l ducă la balamuc…

(Cronicar) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *