ActualitateExterne

‘Să apărăm familia, oxigen pentru creșterea copiilor’

În contextul inițiativei spirituale “Școala de rugăciune”, în vederea pregătirii Jubileului din 2025, papa Francisc s-a întâlnit, vineri, cu aproximativ 30 de familii dintr-un bloc de apartamente care aparține de comunitatea parohială Sfânta Brigita a Suediei, din cartierul Palmarola (zona Borgata Ottavia), situat la periferia vestică a Romei – informează Sala de Presă a Sfântului Scaun.

Pontiful s-a întâlnit cu cele circa treizeci de familii, din care făceau parte vârstnici, un grup de femei imigrate de origine senegaleză, cupluri, tineri, care au fost anunțați în ultimul moment de sosirea Suveranului Pontif, care a ales un scenariu inedit pentru cea de-a treia întâlnire în vederea pregătirii pentru Jubileul din Anul Domnului 2025, scrie vaticannews.va.

“Să apărăm familia, oxigen pentru creșterea copiilor. Dacă părinții se ceartă, este normal, dar faceți întotdeauna pace înainte de sfârșitul zilei: războiul rece de a doua zi este teribil” – le-a spus pontiful celor prezenți, enoriași ai Parohiei “Sfânta Brigita a Suediei”, din cartierul roman.

Locatarii au fost uimiți, fiind surprinși de vizita papei Francisc care le-a vorbit despre familie, despre provocările și dificultățile cu care se confruntă, despre frumusețea și potențialul acesteia pentru Biserică și societate.

În cadrul întâlnirii, pontiful a răspuns și la întrebările unor adolescenți din parohie care l-au întrebat despre modul în care poate fi intensificată credința în zilele noastre. “Singura cale este mărturia” – a răspuns papa Francisc, amintindu-le că ei au responsabilitatea de a duce istoria mai departe, pentru aceasta fiind necesar să se ridice după orice cădere pe parcursul vieții.

Pontiful i-a sfătuit pe părinți să dialogheze cu proprii copii, spunându-le că educația se face prin dialog, subliniind că cele ale vieții se învață acasă.

Unul dintre participanții la întâlnire și-a exprimat dorința de a avea o biserică mai mare în acea zonă, care să fie un punct de întâlnire pentru toți locuitorii din cartier.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *