Social

Să fim români mereu…

De multe ori, când discuți cu cei care au pașapoarte românești, cu viză de reședință în R. Moldova, auzi ceea ce n-ai vrea să auzi: Nu sunt român sau româncă, îmi trebuie acest pașaport pentru a putea pleca spre Europa, liber și nestingherit. Unde dorim acolo ne ducem, suntem liberi, în rest, n-avem nimic cu țara care ne-a dat aceste drepturi.

Așa suntem noi, uităm cu ușurință facerea de bine, uităm cine ne-a deschis calea spre Europa, acolo unde-și fac studiile mulți tineri de-ai noștri, acolo unde putem să muncim legal sau, pur și simplu, să călătorim.
Îndemnul meu este unul limpede, să veniți duminică la secțiile de votare, sunt tocmai 35 pe întreg teritoriul R. Moldova, să nu vă fie frică și rușine că sunteți români, nu doar în pașapoarte, dar și în suflet. Asta este datoria noastră: să nu fim români ocazional, dar să fim români mereu.
Pentru cine veți vota, este alegerea fiecăruia, influențat sau nu de cineva.

Dar aș vrea să vă spun o pildă bună, pe care am auzit-o de la un bun preot într-o campanie electorală.
După serviciul divin, mai mulți enoriași s-au apropiat să discute cu părintele, iar o femeie l-a întrebat:
– Cu cine să votez eu, părinte, că nu prea mă descurc. Părintele nu i-a răspuns cu cine, dar a întrebat-o:
– Vara, când e cald, unde te dosești?
– La umbra unui copac.
– Apoi copacul și votează-l, căci la umbra acestui copac sunt mulți oameni de treabă și ei nu vor uita de votul matale. (Copacul era simbolul unui partid).

În aceste alegeri de duminică vor fi multe simboluri, va fi și mărul ,,un fruct al ispitei”, cunoscut de toți. Dacă veți alege mărul, s-ar putea să nu greșiți. Important este să veniți la secțiile de votare, cât mai devreme, căci acum zilele sunt scurte și întunecă devreme.

Alexandra Tănase, profesoară de limba și literatura română

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *