ActualitateEconomie

Să nu mai inventăm noi iar apa caldă

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu explicații privind majorarea salariului minim a angajațiilor din construcții și agricultură, acestea fiind diferențiate.

„Același lucru l-am avut cu toți partenerii. Acolo nu a fost solicitarea de creștere, știți că acolo este mult mai mare, avem la 4.500. Urmează să vină după aceea fiecare. A fost o abordare din partea patronatelor, în primul rând, pe urmă au venit și sindicatele – ambii parteneri sociali ai Guvernului – și au venit cu o propunere de modificare a salariului minim în funcție de ramuri și de categorii. „Să mergem pe o vizune europeană” Între timp, la nivel european, familia social-democrată a venit și avem de aplicat salariul minim european, dei cu alte cuvinte o viziune la nivel european. Părearea mea este să nu mai inventăm noi iar apa caldă și să mergem pe o vizune europeană a UE, care pentru aceeași muncă să fie plată egală și avem termen de implementare pe 15 noiembrie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Vorbe de claca de la acest nepriceput. Minte cum deschide gura. Doar lozinci de adormit alegatorii.
    E vinovat de faptul ca a pus botul la alianta propusa de Iohannis cu liberalii, complacandu-se si acceptand aranjamentele externe defavorabile Romaniei. A mentinut risipa bugetara acceptand jaful mafiilor locale si excesul de personal si ineficienta angajatiilor de la stat. Imprumuturile externe excesive vor sugruma dezvoltarea tarii si vor duce la o depreciere semnificativa a monedei si deci scaderea nivelului de trai. Concluzia: Nu votati minciuna penalilor PSD si PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *