Opinii și Editoriale

Să șim civilizați!

Nu degeaba ne dorim în Europa. Iată că acum, când Igor Dodon a mers la Strasbourg să țină o conferință anti-UE și anti-SUA, europenii nu s-au dus nici să rupă harta Rusiei, nici să sufle ca demenții în vuvuzele. Ci au făcut ceea ce ar trebui să facem și noi: pur și simplu nu s-au dus să asculte aberațiile lui Dodon. Așa că Dodon a vorbit cu scaunele goale.

Iar când un jurnalist român i-a atras atenția că vorbește singur, Dodon a spus că el e urmărit online de la Chișinău. Păi bine, dar atunci de ce s-a mai dus el până la Strasbourg? Nu putea ține o conferință online și de la Cuca Măcăii?

Eu cred că de fapt Dodon s-a dus la cumpărături. Se pregătește să serbeze Paștiul și merge la cumpărături în Europa. Fiindcă acești politicieni de la noi, care atât de mult urăsc capitalismul american și european, nu își fac nici concediile, nici cumpărăturile în Rusia. Și ca să nu își plătească drumul spre Europa, a preferat să susțină o conferință la pereți. Dodon atât de mult iubește Rusia că nu pierde nicio ocazie de a se plimba prin Europa.

Bineînțeles că atâta vreme cât scaunele goale nu lătrau la el în vuvuzle, Dodon și-a permis încă o dată să amenințe statul român, vorbind despre lichidarea României. Și ce să ne mirăm? De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Așa sunt politicienii de la noi, jigniți de unionism, dar cu mâinile înfipte până la coate în ajutoarele din România. Nu am observat să fi fost deranjat de camioanele cu mâncare venite din România.

El trebuie să fie foarte fericit că e în opoziție, fiindcă așa poate da vina pe guvern. Nu sunt socialiștii de vină că a dispărut miliardul, nu sunt ei vinovați de sărăcia din Moldova. Oare? Cât de scurtă să ne fie memoria încât să nu ținem minte că până prin 2009 atât Dodon, cât și Greceanîi s-au plimbat pe la putere și au condus unul Ministerul Economiei, altul pe cel al Finanțelor? Oare în 2008 aveau moldovenii mai mulți bani? Trăiau mai bine ca astăzi?

Acești tovarăși de stânga, de la Voronin la Dodon, au avut ani de zile ocazia să facă ceva pentru țara asta. Dacă ne uităm la privatizările de atunci, ale marilor întreprinderi, o să vedem cât au furat și ei. Să nu uităm că în 2008 de la restaurante la fabricile de vin totul era pe numele clanului Voronin, pentru care lucra atunci ministrul Economiei Igor Dodon.

Dar imediat ce i-a căzut coroana lui Voronin, Zina Greceanîi și Igor Dodon s-au dezis de mâna care i-a hrănit și și-au tras partid nou. Iar acum, cu vuvuzela în buzunar, se joacă de-a militanții ruși și de-a anticapitaliștii (cam greu să fii socialist și anticapitalist când ai bani și firme).
Să fim civilizați, să îi lăsăm și în Moldova să vorbească la pereți. Nu trebuie nici să-i huiduim, nici să-i fluierăm. E suficient să ne purtăm ca europenii, să-i ignorăm total și să ne vedem de ale noastre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *