Sport

Şahistele moldovence au prins gustul victoriei

Lotul feminin a obţinut a doua victorie consecutivă cu un scor categoric de 3,5-0,5 împotriva Scoţiei. Rezultatul a fost înregistrat în urma victoriilor reputate de marea maestră Carolina Smochină, Diana Baciu şi Ana-Maria Ursu, iar Elena Pârţac a remizat. În penultima rundă selecţionata feminină, care momentan se află pe locul 39 din 155 de echipe, va juca cu Portugalia.

În runda a noua a concursului masculin, selecţionata R. Moldova şi-a încheiat meciul la egalitate scor 2-2 cu reprezentativa Letoniei. Singura victorie a fost obţinută de marele maestru internaţional Viorel Bologan. Viorel Iordăchescu şi Vladimir Hamiţevici au remizat, iar Dumitru Svetuşchin a suferit înfrângere. În runda a zecea moldovenii, care la moment se clasează pe locul 54, vor juca cu Pakistan.

Până la finalul olimpiadei Mondiale din Hantî-Mansiisk (Rusia) au mai rămas de disputat două runde, considerate decisive în stabilirea clasamentului final. Actualmente pe prima poziţie în clasamentul masculin se menţine în continuare Ucraina, iar la femei – Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *