Actualitate

Sala cu Orgă din Chișinău este gazda Festivalului „Nopțile Pianistice din Moldova-Marea Neagră“

Surse din cadrul Alianţei Franceze au comunicat pentru INFOTAG că deschiderea festivalului va avea loc la Sala cu Orgă din Chişinău.

„Festivalul este un eveniment cultural important pentru R. Moldova, unde ne putem familiariza cu creaţia artiştilor străini. În mod tradiţional, la eveniment sunt invitaţi solişti şi dirijori din Franţa. La deschiderea festivalului, care va avea loc la ora 19.00, muzicienii împreună cu Orchestra Naţională de Cameră vor interpreta creaţiile lui Ravel, Bizet şi Camille", a spus organizatorul festivalului, Andrian Cibotaru.

Potrivit organizatorului, „în cadrul festivalului vor fi susţinute cinci concerte, inclusiv în regiunea transnistreană".

"Evenimentele festivalului vor continua pe 27 iunie. Lucrări din Schubert şi Beethoven vor fi interpretate de pianista franceză Claudia Perez, violonista italiană Natalia Ceaikovski, acompaniate de Orchestra Naţională de Cameră sub bagheta dirijorului Valentin Doni. Următoarele concerte vor continua pe 30 iunie şi 4 iulie la Filarmonica Naţională, unde orchestra simfonică îl va acompania pe solistul francez Georges Pludermacher. Festivalul se va încheia pe 6 iulie cu un concert la Palatul Republicii din Tiraspol", a comunicat Cibotaru.

Intrarea la concert este 50 de lei. Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Franţei în Moldova.

INFOTAG precizează: Festivalul a fost inventat de pianistul francez Michel Bourdoncle în ţara sa. Dirijorul moldovean Valentin Doni a participat la "Nopţile pianistice" franceze şi a preluat ideea. Astfel, acum 16 ani, Michel Bourdoncle şi Valentin Doni au iniţiat un eveniment similar la Chişinău.

Sursa: radiochisinau


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *