Economie

Salariile miniștrilor vor crește cu aproximativ două mii de lei. Budianschi: Salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a anunțat că salariile la toți bugetarii vor crește cu 1300 de lei, în 2023. De asemenea, el a precizat că sunt și mici excepții. Printre acestea se numără și majorarea salarială a miniștrilor. Astfel, valoarea de referință a salariilor miniștrilor va creste de la 1400 la 1900 de lei, respectiv cu mai mult de 30%, transmite Realitatea.md.

„Sunt câteva măsuri, care sunt targhetate. O să vă dau câteva exemple. În afară de această măsură de 1300 de lei, impactul ei este de 3,4 miliarde de lei și practic acoperă această creștere de 3,7 miliarde. Și alte măsuri cu mult mai targhetate cum este majorarea claselor de salarizare pentru angajații din cadrul Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor – este o majorare de câteva clase. De asemenea, este majorarea claselor de salarizare pentru unii angajați de la CEC, majorarea claselor de salarizare pentru câțiva angajați din cadrul Consiliului Audiovizual. Aceste categorii sunt excepția la cei 1300 de lei”, a precizat Buianschi.

„Și de asemenea este o modificare de referință de la 1400 la 1900 de lei pentru miniștri, directori generali și demnitarii autorităților publice autonome. Această per total e 4,5 milioane lei. Aici nu intră deputații, președintele țării, primul ministru și președintele Parlamentului”, a mai adăugat ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *