Politică

Șalaru vine cu detalii despre concesionarea aeroportului Chișinău

„De vreo câteva zile asist cu uimire la o campanie de dezinformare şi manipulare declanşată împotriva mea de presa dadaistă, filatelistă şi, binenţeles, rusească. Aflu cu surprindere că vinovatul principal pentru concesionarea aeroportului de către Vlad Filat prietenului şi finanţatorului său Ilan Shor, sunt eu! Pentru toţi prietenii, colegii mei, dar şi pentru opinia publică din Republica Moldova, mă simt dator să fac unele precizări:

– Niciodată nu am sprijinit sau votat pentru concesionarea aeroportului către Ilan Shor sau către ruşi. Nu aş face asta niciodată! Aeroportul a fost concesionat lui Ilan Shor de către Vlad Filat prin intermediul lui Iurie Leancă. Am susţinut şi susţin concesionarea aeroportului către un investitor serios din UE sau SUA. Ceea ce am susţinut în guvern a fost un principiu. Păstrând proporţiile, aş putea să dau exemplul FMI-ului şi Băncii Mondiale care au solicitat privatizarea BEM. Cele două onorabile instituţii au cerut privatizarea BEM dar nu către ruşi şi Ilan Shor şi sigur nu şi-au dorit că BEM-ul să devină puşculiţa lui Vlad Filat sau a PLDM. Instanţa va dovedi asta.

– Am vrut să aduc în Republica Moldova o investiţie de 35 de milioane de euro în domeniul căilor ferate. Acelaşi Vlad Filat s-a opus.

– Am susţinut şi susţin că este necesară demararea procesului de privatizare în toate sectoarele, de la cel bancar la regia de apă şi canal din Chişinău, Bălţi sau de oriunde de pe teritoriul Republicii Moldova. Statul a fost şi este un prost manager. Aceste privatizări trebuie să fie realizate cu partenerii noştri de dezvoltare şi să permită intrarea investiţiilor străine europene şi americane! Nu trebuie repetat scenariul cu aeroportul Chişinău când pe post de investitor a venit o firma ce administra un aeroport pe care pasc renii şi unde avioanele aterizează la fel de des ca lebedele negre pe iazul de la Ghidighici.

– Pentru a vedea viclenia şi spiritul de trădare pe care Vlad Filat l-a lăsat moştenire o să va fac o dezvăluire: În perioada când premier era Valeriu Streleţ acesta mi-a cerut să negociez şi să văd ce am putea câştiga dacă vom permite Federaţiei Ruse să-şi rotească trupele din Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria. Adică, să accept ca Rusia să-şi înlocuiască când vor ei trupele care se află ilegal şi împotriva voinţei noastre pe teritoriul Republicii Moldova. Eu niciodată nu voi acceptă să legalizez prezenţa trupelor ruse pe teritoriul ţării noastre. ORICE SE POATE NEGOCIA, DAR NU INTERESUL NAŢIONAL ŞI DREPTURILE ŢĂRIi! Vor unii nu vor, atâta timp cât voi fi ministrul apărării niciun ofiţer, niciun soldat al Armatei Naţionale nu va stă în genunchi în faţă Rusiei. Viitorul nostru este în lumea euro-atlantică şi nu în stepele ruseşti. Ne-au ajuns deportările! PUNCT”, scrie acesta pe Facebook.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *