Culinar.md

Salată Caesar

Ingrediente:
– 1 salata verde
– 4 linguri parmezan ras
– 1 catel mare usturoi
– 2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
– 1 varf lingurita sare, piper
– 1 galbenus
– 1 lingurita mustar
– 2 linguri suc de lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– crutoane

Mod de preparare:
Incepeti cu prepararea dressing-ului: frecati bine catelul de usturoi cu sare pana se face o pasta omogena. Adaugati galbenusul crud si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana se transforma intr- o maioneza care sta pe lingura. Adaugati sucul de lamaie si amestecati.
Salata propriu zisa o veti aranja doar inainte de a o servi. Pentru a face acest lucru spalati frunzele de salata si le taiati fasii subtiri. Puneti-le in boluri de salata, adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata, presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Salata Caesar va fi servita imediat dupa preparare altfel riscati sa se inmoaie. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *