Salată Caesar
Ingrediente:
– 1 salata verde
– 4 linguri parmezan ras
– 1 catel mare usturoi
– 2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
– 1 varf lingurita sare, piper
– 1 galbenus
– 1 lingurita mustar
– 2 linguri suc de lamaie
– 2 linguri ulei de masline
– crutoane
Mod de preparare:
Incepeti cu prepararea dressing-ului: frecati bine catelul de usturoi cu sare pana se face o pasta omogena. Adaugati galbenusul crud si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana se transforma intr- o maioneza care sta pe lingura. Adaugati sucul de lamaie si amestecati.
Salata propriu zisa o veti aranja doar inainte de a o servi. Pentru a face acest lucru spalati frunzele de salata si le taiati fasii subtiri. Puneti-le in boluri de salata, adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata, presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Salata Caesar va fi servita imediat dupa preparare altfel riscati sa se inmoaie.