Culinar.md

Salată cu creveţi

Pentru compoziția salatei:

– 500g frunze de salate (adică două mixuri mai mari sau trei mai mici, cât mai diverse, că diversitatea e cheia)

– 400g roșii cherry

– o ceapă roșie

– un castravete mai mare sau doi mici

– 100g semințe de pin

– Șase felii de pâine prăjită, tăiate crutoane

– 500g creveți mici, decorticați

Pentru dressing:

– Două linguri de muștar

– Două linguri de miere

– 40ml vin alb (sec, de preferință)

-50 ml frișcă lichidă

– 100 ml ulei (preferabil de rapiță)

– trei căței de usturoi

– 40ml oțet balsamic

– zeama de la o lămâie

– sare și piper după gust

– verdețuri proaspete (pătrunjel, mărar, busuioc, cimbru)

Roșiile cherry, ceapa și castravetele se spală, se taie bucăți. Se pun într-un bol de salată și se amestecă împreună cu frunzele din mixuri.

Pentru dressing:

100ml ulei, 2 linguri miere, 2 linguri muștar, 40 ml vin alb, 40 ml balsamico și 50 ml frișcă se amestecă cu telul într-un bol. Se adaugă supă clară de legume (dacă nu țineți ce rămâne de la ciorbe prin congelator, găsiți gata făcută la supermarket) și se stoarce prin presă un cățel de usturoi, apoi se amestecă din nou. Se asezonează cu piper și sare.

Pentru topping:

Semințele de pin se prăjesc în tigaie fără ulei, apoi se pun într-un bol.

Pentru crutoane se încinge ulei într-o tigaie, se curăță și se strivește usturoiul și se prăjește puțin în tigaie. Apoi se adaugă cuburile de toast și se prăjesc crocant. La sfârșit (după ce s-a răcit) se scot resturile de usturoi din tigaie.

La sfârșit se prăjesc creveții în ulei de rapiță, se condimentează cu piper, sare și ierburi de Provence și se sting cu zeamă de lămâie.

Servire:

Întâi se face un pat de salată asortată, deasupra se pun creveții calzi și se presară cu dressing. La sfârșit drept topping se presară semințele de pin și crutoanele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *