Culinar.md

Salată de ardei copţi

 Ingrediente:
– 10-12 ardei grasi
– 1 legatura patrunjel
– 1 lingura suc de lamiie sau o lingurita otet balsamic
– 1 lingura ulei de masline
– sare, piper

Mod de preparare:
Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri (ptr. a se putea coace uniform), se spala si se usuca de apa. Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu (sau intr-o tava bagata in cuptor la temperatura medie) fara ca ardeii sa se moaie prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform. Pe masura ce se coc, se scot si se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa aproximativ 15 minute. Dupa ce au stat acoperiti se curata ardeii de coaja. Ardeii curatati nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Separat se prepara un sos din otet sau lamaie cu ulei, sare, piper si cu zeama lasata de ardei si 3-4 linguri de apa. Se asaza ardeii in salatiera si se asezoneaza cu sosul facut, se intorc prin sos pe tpate partile ca sa prinda gust mai bine. La sfarsit se presara patrunjel tocat fin pentru aroma si aspect.

GatindCuMira

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *