Rețeta zilei: Salată de fasole neagră cu avocado
Această salată simplă și rapidă, plină de ierburi și condimente. De asemenea, este fără gluten și fără lactate. Această masă oferă 549 kcal, 17 g proteine, 40 g carbohidrați (din care 13,5 g zaharuri), 36 g grăsimi (din care 6 g saturate), 22 g fibre și 2 g sare per porție.
Ingrediente
4 linguri suc de lamaie
7 linguri ulei de măsline extravirgin
3-4 ardei jalapeño (sau 1 ardei iute roșu), tocați mărunt, după gust
1 cățel de usturoi, tocat
un praf de chimion macinat
sare si piper negru proaspat macinat
Pentru salata
3 cutii de 400 g fasole neagra fiarta, scursa mână mare coriandru proaspăt tocat
4 roșii medii, tăiate felii, fără semințe (sau 16 roșii cherry, tăiate la jumătate)
1 ardei rosu mare, tulpina si semintele indepartate, feliate in fasii subtiri
1 ceapă roșie, feliată subțire 5 cepe de primăvară, tăiate și feliate subțiri (sau 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire) 200g/7oz de nasturel proaspăt, tulpini dure tăiate în jumătat
2 avocado copt mari, coaja și semințele îndepărtate, tăiate cubulețe
Metodă de preparare
Puneți toate ingredientele pentru dressing într-un borcan de gem, puneți capacul la loc și agitați până se combină bine. Asezonați cu sare și piper.
Adăugați mai mult chilli dacă doriți. Pentru salată, clătiți fasolea neagră sub jet de apă rece și scurgeți. Puneți într-un castron mare și turnați peste jumătate din dressing.
Adăugați ingredientele rămase pentru salată, în afară de nasturel și avocado și amestecați bine pentru a se combina. Pentru a servi, împărțiți cresonul în 4 farfurii de servire.
Se pune salata deasupra, apoi se acopera cu cubuletele de avocado. Mai stropiți puțin dressing peste fiecare porție.