Culinar.md
Salată de paste: rețetă clasică
Cele mai delicioase garnituri, are un gust cu atât mai bun cu cât se păstrează mai mult timp la frigider, motiv pentru care se recomandă să se facă cu o zi înainte de servire.
Ingrediente
paste 500 g
maioneză 200 g
oțet 2 linguri de l.
zahăr 1 lingură de l.
semințe de țelină 1 linguriță
praf de muștar 1 linguriță
sare și piper negru proaspăt măcinat
piper dulce
morcovi 1 buc.
ceapă roșie 1 buc.
usturoi
Mod de preparare
- Se aduce la fierbere o cratiță mare cu apă sărată. Se fierb pastele până când sunt al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți pastele și clătiți-le imediat sub jet de apă rece; puneți-le deoparte în timp ce pregătiți dressingul.
- Într-un bol mare, amestecați maioneza, oțetul, zahărul, semințele de țelină și muștarul. Asezonați după gust cu sare și piper.
- Adăugați pastele răcite în bolul cu dressing, împreună cu ardeii, morcovii și ceapa. Amestecați, apoi acoperiți și puneți la frigider pentru cel puțin 1 oră. Gustați salata înainte de a o servi și ajustați condimentele și dressingul dacă este necesar, adăugând mai multă maioneză dacă pastele par uscate.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!