Actualitate

Salată de ton cu porumb și ceapă. O rețetă simplă și foarte gustoasă

Ingrediente:

1 conservă de ton în apă sau ulei (bucăți, nu mărunțit)
1 ceapă mică (roșie, albă sau chiar ceapă verde)
1 conservă de porumb boabe
zeamă de lămâie sare și piper
1 lingură maioneză (opțional)
alte ingrediente (opțional): măsline, ardei gras sau capia, castraveți murați, castraveți verzi

Cum se prepară

În primul rând desfacem cutia de ton și o scurgem cu grijă de apa cu sare sau de o parte din cantitatea de ulei. Apoi ne apucăm de tocat ceapa în solzișori cât mai fini. Putem folosi pentru salata de ton cu porumb orice fel de ceapă dorim, important este însă să nu o excludem, fiindcă este un ingredient de bază, scrie a1.ro.

Într-un castron adăugăm tonul, ceapa, porumbul, un praf de sare și unul de piper, dar și câteva lingurițe de zeamă de lămâie, totul după gust. Amestecăm bine de tot, apoi gustăm. Pentru un plus de savoare vă recomandăm să adăugați în amestec și o lingură de maioneză, pentru ca salata de ton cu porumb și ceapă să nu fie atât de uscată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *