Salată de varză la borcan pentru iarnă
Ingrediente
1,5 kg de varză proaspătă
0,5 roșii
0,5 castraveți
0,5 morcovi
0,5 ceapă
200 ml ulei vegetal
2 linguri de sare
1 lingură de zahăr
1 buchet de mărar
5 căței de usturoi
150 ml de oțet de 9%.
O jumătate de lingură de piper negru măcinat.
Mod de preparare
Se mărunțește varza și se sărează, se amestecă și se presează puțin. Apoi se toacă ceapa și se amestecă din nou, apoi mărarul.
Radeți morcovii (ca morcovii coreeni) și amestecați din nou și apăsați puțin. Adăugați zahărul și usturoiul și ardeiul iute tăiat în paie și amestecați din nou.
Varza noastră trebuie să dea suc, castraveții și roșiile tăiate, piperul și se toarnă ulei. Se pune pe foc aproximativ 10 minute și se adaugă 150 ml de oțet de 9%, se amestecă bine.
Toate se pun în borcane sterilizate și se acoperă cu un capac și sub o pătură peste noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!