Culinar.md

Salată Sombrero

 Ingrediente:

– 10 ml ulei de masline
– 1 ceapa taiata
– 2 catei de usturoi
– 1 ardei iute taiat fin
– 1 vanata mica taiata cuburi
– 1 dovlecel taiat cuburi
– 400 gr fasole boabe (la conserva)
– 400 gr rosii taiate
– 20 ml de sos de rosii
– 4 clatite cu cascaval gata preparate
– 10g de busuioc tocat
– 100 gr parmezan
– sare, piper

Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare si puneti ceapa la calit timp de 3 minute. Adaugati usturoiul, ardeiul iute,vanata, dovlecel-ul si prajiti totul timp de 2 minute. Amestecati fasolea, rosiile si sosul de rosii in tigaia de pe foc, lasati sa dea in fiert si apoi lasati la foc mic inca 5 minute. Intre timp, taiati clatitele in fasii pe care le vei dispune in forma unui sombrero. Pastrati 4 frunze de busuioc iar restul pune-le in amestecul de fasole. Puneti cate o lingura din amestecul obtinut, pe fiecare farfurie. Asazati deasupra un sfert din fasiile de clatite obtinute, iar peste ele puneti inca o lingura de amestec. Serviti decorat cu cate o frunza de busuioc si cu salata verde.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *