Editorial

Salvați copiii de părinți alcoolici!

Violul e inuman, e amoral și e dezgustător. De fiecare dată când aud de copii violați îmi sare capacul. Îmi vine să iau furca în mână și să fac dreptatea așa cum mă duce capul. Îmi vine să uit de justiție, democrație și prezumția nevinovăției – să aplic legea talionului. Sunt gata să votez pentru reintroducerea pedepsei cu moartea de câte ori aud de copii violați. E groaznic, e de coșmar, e ceva ce mă depășește.

Recent, instanța CSJ a întors două copile unei mame alcoolice din Căușeni. Una din aceste copile a fost violată cu doi ani în urmă de fiul vitreg al mamei. Medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri ca s-o salveze de la moarte. Psihologii au de lucrat cu această copilă ani întregi, dacă nu decenii. Un viol în copilărie e o traumă pentru toată viața, una pe care nici nu pot să mi-o imaginez. Violatorul a fost închis pe viață, celălalt presupus violator a decedat. Însă mama care a primit astfel de specimene în casa ei e bine mersi, bea mai departe și acum riscă să distrugă totalmente viața copiilor ei. Fiicele au fost ținute până acum într-o familie cu inimă mare, au văzut ce înseamnă viața și copilăria adevărată, s-au atașat de noii părinți și au izbucnit în lacrimi atunci când au aflat că se vor întoarce în casa de coșmar.

Este insuportabil să trăiești cu un alcoolic, până și un om matur nu rezistă mult. Vă imaginați cum suportă două copile acest trai de coșmar? Beții interminabile, murdărie, foame și sete, ortaci de pahar violenți… la asta le-ați trimis pe cele două fetițe, domnilor judecători. Pe net a apărut o petiție pentru salvarea fetelor, semnată deja de mai mult de 15 000 de oameni. Însă acest caz nu se va rezolva cu o singură petiție, aici trebuie să se implice toată societatea și toată presa. Lăsați știrile generaliste despre mulțimile de oameni cu probleme abstracte. Avem individualități neajutorate, care au nevoie de suportul nostru. Oamenii simpli, cazuri concrete, probleme concrete – asta trebuie să rezolvăm. Nu mă interesează cum se va rezolva acest caz, conform legii sau nu, e important să se rezolve rapid. Un singur apel telefonic de la ministrul Justiției sau de la premierul Filip ar putea soluționa acest caz. Mă adresez celor care au instrumentele necesare pentru soluționarea problemei. Soluția trebuia să vină rapid, fiecare zi în compania mamei bețive e un coșmar pentru aceste copile, o rană care se lărgește și ar putea să le traumatizeze pentru toată viața. Copiii sunt viitorul nostru și ține de fiecare din noi cum va fi acest viitor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *