Actualitate

Salvatorii atenționează despre respectarea normelor de securitate întru evitarea situațiilor excepționale

Avînd în vedere avertizarea meteorologică dată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căreia mîine, cinci ianuarie, se prevede schimbarea bruscă a vremii, precipitații sub formă de zăpadă și lapoviță, izolat precipitații puternice, troienind și viscolind, cu depuneri complexe și ghețuș pe drumuri.

În acest context, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare atunci cînd sînt exploatate sobele de încălzit, aparatele electrice de încălzit, dar și a alte surse de căldură.

Pompierii recomandă:
– nu supraîncălziți și suprasolicitați sobele,
– nu lăsați focul aprins în sobă pe timp de noapte sau cînd ieșiți din casă și nu lăsați fără monitorizare persoanele în etate și minorii.
– atenție și la pericolul prăbușirii sub gheață. Stratul de gheață format pe suprafața bazinelor acvatice prezintă un real pericol pentru pescari și copiii care merg să se joace.

Salvatorii atenționează și conducătorii auto să fie atenți și să aibă mașinile echipate corespunzător, pentru a evita situațiile excepționale. Este recomandat să fie evitate călătoriile, iar în cazul în care ieșiți, să aveți haine și încălțăminte după sezon, băuturi calde, iar bateria telefonului plină.

În cazul unor situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze de urgență numărul de telefon 901, pentru intervenția echipelor de salvare.

Amintim că, în primele zile din noul an, două persoane și-au pierdut viața în incendii. Primul caz a fost înregistrat în satul Pojăreni, raionul Ialoveni, unde o asă cu suprafața de 104 metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări. În urma incediului, o femeie de 83 de ani a decedat.  Cel de-al doilea incendiu a fost înregistrat în localitatea Sîngera, municipiul Chișinău, unde la fel o femei de 85 de ani a fost găsită fără suflare. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *