Actualitate

Sâmbăta aceasta toți bugetarii sunt obligați să vină la serviciu

Ziua de astăzi, sâmbătă 23 iunie, este zi de lucru pentru toți bugetarii din Republica Moldova. Angajații în structurile de stat vor trebui să recupereze 8 ore de muncă pentru ziua de 1 iunie, vineri, care a fost declarat drept zi liberă.

Decizia a fost luată de Guvern pentru ca bugetarii din Moldova să se bucure de trei zile libere în perioada 1 – 3 iunie.

Potrivit unei hotărâri a Parlamentului ziua de 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, este zi de sărbătoare nelucrătoare. Totodată, zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul Muncii, iar articolul respectiv din Cod nu a fost modificat odată cu modificarea hotărârii Parlamentului. Reieșind din această situație, s-a propus ca ziua de vineri, 1 iunie, să fie considerată zi liberă, cu recuperarea ei în ziua de sâmbătă 23 iunie.

Vara aceasta, bugetarii din Moldova se vor mai bucura de o minivacanță, paralel cu concediile anuale, în zilele de 31 august – 2 septembrie. Data de 31 august, când sărbătorim Ziua ”Limba noastră”, cade într-o zi de vineri. Potrivit legislației naționale, această zi este liberă pentru toți angajații din Moldova.

Sursa: Sputnik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *