Ultima oră

Samsung va lansa joi primul SMARTPHONE cu ECRAN CURBAT

Telefonul are un ecran cu diagonala de 5,7 inci şi va costa 1,09 milioane won (1.010 dolari SUA), potrivit unui comunicat al Samsung, citat de Bloomberg.

După lansarea "ceasului" inteligent Galaxy Gear în luna septembrie, Samsung reconfirmă strategia de diversificare puternică a gamei de produse, atacâd tot mai multe segmente de piaţă şi categorii de preţ.

Compania se extinde astfel într-o zonă relativ neexplorată a pieţei electronicelor de consum, ecranul curbat al Galaxy Round reprezentând o primă aplicaţie comercială a progreselor înregistrate spre dezvoltarea panoului flexibil.

"Acest telefon este mult mai important decât pare. În următoarele 18 luni, am putea asista la lansarea unor dispozitive flexibile de către Samsung, care ar schimba jocul", comentează pentru Bloomberg un analist din Hong Kong. În viziunea sa, un astfel de produs ar putea fi un smartphone cu dimensiunea de 5,5 inci care ar putea fi "despăturit" pentru a se transforma într-o tabletă.

Samsung a prezentat în luna ianuarie prototipul unui ecran flexibil cu tehnologie OLED, produs din material plastic, fără sticlă în componenţă.

Compania a lansat în luna iunie în Coreea de Sud un televizor OLED cu ecran curbat, cu diagonala de 55 inci (140 centimetri), la un preţ de aproximativ 13.500 de dolari.

Samsung Electronics este cel mai mare producător de smartphone-uri, televizoare şi cipuri de memorie la nivel mondial.

Sursa: realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *