Sănătate

(SĂNĂTATE) 10 fructe care curăţă tenul

Ştim deja că un regim alimentar bogat în fructe şi legume proaspete constituie una dintre cele mai bune alegeri pentru sănătate, dar şi pentru aspectul pielii. Însă, există unele fructe care au fost studiate şi s-a demonstrat că sunt într-adevăr benefice pentru ten. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din meniu:

Afinele

Furnizează corpului antioxidanţi, fibre, vitaminele C, A, E, având un puternic efect de detoxifiere şi curăţare a tenului. Consumă afinele proaspete sau congelate cât mai des posibil!

Rodiile

Rodiile sunt recunoscute pentru efectul lor antioxidant benefic asupra tenului. Consumate ca atare sau sub formă de suc, ele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, deoarece au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.
De asemenea, rodiile conţin şi anumite substanţe cu efect antiaging, stimulând astfel regenerarea pielii.

Merele bot de iepure

Coaja acestui sortiment de măr are cel mai ridicat conţinut de colagen, o substanţă necesară pentru ca tenul să-şi păstreze elasticitatea. De asemenea, datorită conţinutului ridicat de fibre, merele îmbunătăţesc digestia şi favorizează eliminarea toxinelor din corp.

Pepenele roşu

Are un conţinut foarte mare de apă şi hidratează foarte bine tenul. Acest lucru îi va împrospăta aspectul şi pielea ta va fi mai strălucitoare. 

Cireşele

Sunt bogate în acid glucaric, iar această substanţă facilitează procesul de detoxifiere al corpului şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru se va reflecta şi în starea de sănătate a tenului tău.

Bananele

Au mult potasiu, un mineral care este implicat în diverse procese care ajută la menţinerea hidratării tenului. Atunci când ai pielea foarte uscată, asigură-te că incluzi bananele în meniul tău zilnic!

Ananasul

Acest fruct delicios conţine bromelină, o substanţă care are proprietăţi antiinflamatorii şi s-a dovedit eficientă în tratarea tenului cu probleme.

Căpşunile

Aceste fructe delicioase au un conţinut mare de acid ellagic, o substanţă care protejează pielea de radiaţiile ultraviolete şi previne astfel îmbătrânirea prematură a tenului.

Mango

Este bogat în betacaroten, un nutrient din care rezultă vitamina A, numită şi "vitamina pielii".
Ea are proprietăţi variate de refacere a epidermei, stimulare a producţiei de colagen, asigură protecţie naturală împotriva arsurilor solare şi nu în ultimul rând, îmbunătăţeşte vederea.

Strugurii negri

Când vine vorba de alimentele de culoare mov sau albastre, cu cât culoarea acestora e mai închisă, cu atât sunt mai bogate în resveratrol, cel mai bogat antioxidant natural. Prin acţiunea sa puternic antioxidantă, resveratrolul previne îngroşarea vaselor de sânge, menţine elasticitatea acestora, are rolul de a păstra ADN-ul intact şi de stimula refacerea celulară.

Substanţele active din struguri stimulează şi producţia de colagen şi elastină. De aceea au efecte spectaculoase asupra tenului obosit şi conferă pielii un aspect tânăr.

sursa: eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *