Sănătate

(SĂNĂTATE) Care dintre fructe si legume sunt cele mai detoxifiante?

Măsurile extreme de detoxifiere, precum clismele cu cafea pentru curăţarea ficatului, chelărea metalelor grele sau perioadele de post pot fi făcute pentru scurt timp la fiecare câteva luni, sau în măsură în care sunt necesare pentru tratarea unei boli ce slăbeşte organismul.

Totuşi, o detoxifiere lentă, adecvată şi consistentă poate fi parte a dietei voastre zilnice. Baza este consumul doar de alimente integrale organice. Alimentele integrale sunt alimente care nu au fost procesate, precum fructele, cerealele, nucile, seminţele şi legumele.

Dacă apă oraşului vostru este fluorizată sau clorizată, utilizaţi osmoză inversă pentru a minimiza fluorizarea şi alte toxine, dar adăugaţi câteva picături de oligoelemente dizolvate în lichid pentru a înlocui pe cele eliminate prin osmoză inversă. Pentru cei care au posibilitatea, beţi apă de la un izvor curat. Evitaţi majoritatea băuturilor comercializate la sticlă sau cutie. Utilizaţi în loc de acestea suc proaspăt stors.

Unele alimente necertificate că organice ar putea fi bune dacă sunt stropite rar, în special dacă sunt cultivate local. Dar din nou, alegeţi din oferta de produse proaspete en-gros; nu cumpăraţi fructe şi legume la conservă sau congelate.

Alimentele puternice în detoxifiere care ar trebui să fie parte a dietei regulate

Excelent pentru detoxifierea mercurului, care a invadat mediul până la punctul în care există chiar şi în plombele dentare. Coriandrul crud organic poate fi tocat mărunt şi presărat pe aproape orice fel de mâncare.

Poate fi stors împreună cu morcovii, alte legume, şi mere şi utilizat în smoothie-urile verzi.

Chlorella: Mulţi consideră acest superaliment, combinat cu coriandru, că detoxificatorul suprem al metalelor grele dintre toate detoxifiantele alimentare.

Usturoi: Un antibiotic natural şi promotor al enzimelor hepatice care ajută detoxifierea. Este cel mai bun când este mestecat crud sau căţeii sunt zdrobiţi peste alimentele proaspăt preparate sau introduşi în acestea.

Brocoli: Cei mai mulţi cititori cunosc faptul că brocoli, împreună cu alte legume crucifere(familia verzei), au proprietăţi preventiv anticancerigene. Dar brocoli sunt mai bune la stimularea acelor enzime hepatice care filtrează toxinele.

Uleiurile Omega-3: Pe lângă ajutorul dat prevenirii inflamatiilor cronice, aceste uleiuri ajută la lubrefierea pereţilor intestinali. Acest lucru serveşte la capturarea şi eliminarea toxinelor din tractul gastrointestinal. Sunt recomandate avocado(tehnic un fruct), seminţele de cânepă zdrobite sau seminţele de în sau uleiurile acestora împreună cu uleiul pur de măsline.

Papaya: Un supliment folositor adăugat la dietă voastră. Mâncaţi şi seminţele.

Limonadă din lămâi sau lămâi verzi: Amestecaţi cu apă caldă şi consumaţi că primul lucru dimineaţă, această este un remediu străvechi pentru curăţirea ficatului care este încă recomandat de specialiştii în medicină naturală şi astăzi.

Fasole Mung: Cumpăraţi en-gros, crudă, uscată şi organică, desigur. Gătită, este uşor de digerat şi tinde să fie absorbită, ajutând la eliminarea toxinelor tractului gastrointestinal.

Sfeclă: Ajută la purificarea sângelui.

Eliminaţi complet alcoolul, făină albă procesată şi zahărul. Utilizaţi doar sarea de mare pură sau mai bine sarea de Himalaya. Vegetalele crude cu frunze ar trebui făcute suc sau mixate cu blenderul pentru smoothie-uri verzi pe cât de des posibil. Adăugaţi morcovi cruzi şi sfeclă crudă la eforturile voastre de creere a sucurilor.

Atunci când amestecaţi vegetalele făcute suc cu mere, faceţi mai uşor de consumat aceste sucuri. Dar veţi avea nevoie şi de fibre, aşa că nu uitaţi să mâncaţi câte ceva şi dintre acestea. Smoothie-urile verzi reţin totuşi şi ceva fibre vegetale.

sursa: viataverdeviu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *