Sănătate

(SĂNĂTATE) Dulce, sărat, amar, acru şi iute ascunse într-un singur fruct: Schizandra

Acest fruct are proprietăţi adaptogene, adică măreşte rezistenţa organismului la boală şi la stres, oferind o energie sporită. Substanţele din schizandra stimulează producerea unor enzime care regenerează şi protejează ficatul, cu implicaţii asupra întregului organism. Fructul de schizandra are efecte antiinflamatorii, antitumorale şi antivirale.

Consumul acestui fruct reglează nivelul de zahăr în sânge şi a tensiunii arteriale, tratează bolile hepatice, detoxifică ficatul, tratează gripă, infecţiile respiratorii, tusea, astmul, ameliorează transpiraţia, combate indigestia şi dizenteria. Lignanii din compoziţia produsului, prezenţi în cantităţi semnificative, ajută la detoxifierea şi protejarea ficatului în peste 76% din cazurile de afecţiuni hepatice.

Bogat în antioxidanţi şi vitamine, acest fruct este considerat un imunostimulator puternic care întăreşte sistemul imunitar. Schizandra este, de asemenea, un fruct folosit şi în ameliorarea bolilor autoimune (alergii, diabet, lupus, poliartrită reumatoidă). Substanţele active din fruct acţionează şi asupra sistemului nervos central, fiind considerat un puternic tonic nervos. Acesta luptă eficient şi împotriva stărilor depresive, a insomniilor şi pierderilor de memorie.

sursa: ziuaconstanta.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *