Timpul Liber

Sănătatea intestinală a bărbaților se îmbunătățește prin consumul de bere blondă, sugerează un studiu

Bărbații care încearcă să dea un sens mai pozitiv termenului „burtă de bere” ar putea găsi un nou studiu încurajator. Acesta indică faptul că un consum zilnic moderat de bere blondă ar putea, de fapt, să le îmbunătățească sănătatea intestinală.

Micul studiu, publicat miercuri în Journal of Agricultural and Food Chemistry al Societății Americane de Chimie, a constatat că bărbații sănătoși care au băut zilnic o bere blondă alcoolică sau fără alcool au dezvoltat un set mai divers de microbi intestinali, ceea ce este asociat cu un risc mai mic de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.

„Cred că cea mai importantă constatare este că berea poate modula pozitiv microbiota intestinală. Este foarte interesant să ne gândim că un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, poate fi o strategie de îmbunătățire a microbiotei noastre, ca parte a unei diete echilibrate” a declarat pentru UPI Ana Faria, autorul principal al studiului.

Faria este profesor la NOVA Medical School, parte a Universidade NOVA de Lisboa din Lisabona, Portugalia. Ea a realizat studiul împreună cu colegii ei.

Cum s-a desfășurat studiul

Tractul gastro-intestinal uman este căptușit cu trilioane de microorganisme, iar berea conține compuși precum polifenolii și microorganisme vii din procesul de fermentare, care ar putea afecta amestecul de microbiotă, potrivit comunicatului de presă al societății chimice privind cercetarea.

În cadrul studiului randomizat, controlat, cercetătorii au împărțit la întâmplare 20 de bărbați sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani în două grupuri, care au băut o sticlă de 300 ml de bere blondă alcoolică sau fără alcool la cină, timp de patru săptămâni.

Participanții au fost instruiți să urmeze aceleași niveluri de activitate fizică și să își mențină obiceiurile alimentare.

Greutatea corporală a participanților, indicele de masă corporală și biomarkerii serici pentru sănătatea inimii și metabolism nu s-au schimbat pe parcursul studiului, pe baza probelor de sânge.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *