Spectacole

Sănătatea și drepturile sexuale ale tinerilor, abordate într-un festival de teatru la Chișinău

Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova organizează pe 28 noiembrie 2015 ediția a VI-a a Festivalului Național de Teatru Social.

În acest an, la Festival, participă 14 echipe de tineri din diferite localități ale țării. Fiecare echipă va prezenta o piesă de teatru social, care va transmite un mesaj despre o problemă socială, care tinerii o percep ca actuală, și anume: sănătatea sexuală și reproductivă, inclusiv prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală şi HIV, sarcina nedorită, comportamente de risc, respectarea drepturilor dreptului la informație privind sănătatea sexuală și reproductivă și la servicii de calitate, prevenirea discriminării, combaterea stereotipurilor, discriminării și prejudecăților interetnice.

Festivalul se va desfășura sâmbătă, 28 noiembrie 2015, în incinta Teatrului „Ginta Latina”, (str.Sfatul Țării 18) începând cu ora 11:00. Intrarea la festival este liberă pentru toți spectatorii. După încheierea Festivalulu, pentru a ajunge la publicul din toată țara şi a asigura un impact generalizat, spectacolele vor ieși din spațiul fizic al teatrului. Echipele participante vor prezenta piesele lor de teatru în instituţiile de învăţământ din localităţile şi raioanele din care vin.

Festivalul Naţional de Teatru Social, ediția 2015 este organizat de Reţeaua Educatorilor de la Egal la Egal Y-PEER Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău, UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie și Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.

Teatrul social este o forma de teatru interactiv, care încurajează educarea tinerilor în spiritul auto-cunoașterii, luării de atitudine, al apărării valorilor şi principiilor morale în care cred. Orice piesă a teatrului social are ca scop implicarea tinerilor, dar și publicului larg în identificarea soluțiilor pentru problemele sociale cu care se confruntă. Metodologia de educaţie prin Teatrul Social este una din metodele moderne de instruire şi educaţie a tinerilor, o modalitate creativă de a transmite informaţii privind comportamentul responsabil, lipsit de riscuri. Această metodă non-formală de educaţie permite nu numai actorilor de teatru social, dar şi publicului de a se implica pentru identificarea soluţiilor şi rezolvarea problemelor existente. Teatrul social este considerat un instrument eficient al schimbării sociale.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *