Actualitate

Sancțiuni dure pentru cei care vor schimba tichetele de masă pentru bani, articole de tutun sau băuturi alcoolice

Guvernul a avizat pozitiv proiectul care urmărește îmbunătățirea procesului de emitere, acordare, acceptare și rambursare a valorii tichetelor de masă.

Proiectul stabilește o serie de reguli clare pentru salariați, angajatori, operatori și pentru unitățile comerciale sau de alimentație publică, în vederea respectării legislației cu privire la tichetele de masă. De asemenea, documentul prevede includerea în Codul Contravențional a sancțiunilor pentru admiterea abaterilor.

Astfel, beneficiarii tichetelor de masă sau alte persoane terțe care vor comercializa sau transmite tichetele în folosință altor persoane riscă să fie amendate cu 2500 – 5000 de lei. Totodată, dacă angajatorii vor micșora salariile angajaților din motiv că oferă tichete de masă, se vor alege cu sancțiuni de peste 10 mii de lei. Aceeași amendă este prevăzută și pentru punerea în circulație repetată a tichetelor de masă utilizate, restituite sau distruse.

Agenții economici care vor vinde articole de tutun sau băuturi alcoolice contra tichetelor de masă se vor alege cu amenzi de pînă la 15 mii de lei. Sancțiuni mai dure, de pînă la 20 mii de lei, sînt prevăzute pentru unitățile de alimentație publică care vor schimba tichetele de masă pentru o sumă de bani.

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *