CSI / Rusia

Sancțiunile internaționale împotriva Rusiei nu funcționează, susține Medvedev. „Chiar și FMI preconizează creștere economică în acest an”

Sancțiunile internaționale impuse Rusiei nu au niciun efect, a declarat marți, 31 ianuarie, Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei.

„Țările inamice nu au niciodată curajul să recunoască faptul că sancțiunile lor „infernale” au eșuat lamentabil (…). Marea majoritate a produselor industriale și a bunurilor de consum au fost înlocuite cu produse proprii, produse rusești, iar produsele lipsă cu mărci asiatice. Importurile paralele funcționează și ele. Noi primim aceleași mărci occidentale, iar proprietarii lor nu primesc nimic. Așadar, totul este ca de obicei: americanii fac bani pe seama unei Europe umilite. Europa zdrobită tolerează asta și pierde bani. În același timp, chiar și FMI preconizează o creștere în Rusia în acest an”, a scris acesta pe canalul său de Telegram, potrivit Le Monde.

„Tot ce rămâne de făcut este să se adopte reguli care să permită exploatarea proprietății lor intelectuale fără a se plăti licențe sau redevențe. Acest lucru va include măsurile noastre de retorsiune privind drepturile lor de proprietate”, a continuat Dmitri Medvedev, adăugând că aceste reguli se vor aplica la „orice”, de la filme la software industrial. „La război ca la război…”, și-a încheiat mesajul aliatul lui Putin.

FMI a îmbunătățit sensibil previziunea pentru Rusia care, în ciuda unei serii vaste de sancțiuni occidentale, ar urma să înregistreze în 2023 o creștere economică de 0,3% – un salt masiv de la contracția de -2,3% estimată în octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *