Actualitate

Sandu anunță că Năstase ar putea rămâne fără cumătru său la IGP

Declarația a venit drept răspuns la întrebarea jurnaliștilor: „ați vorbit despre inacceptabilitatea numirilor în funcții după viziunile politice, cum rămâne cu numirea cumătrului lui andrei năstase în funcția de șef IGP?”

„Am vorbit în spațiul public, acolo unde se vor depista conflicte de interese acelea vor fi corectate și mă rog a fost o situație de criză. Acum că am depășit criza, această situația va fi rezolvată”, a răspuns Maia Sandu.

Cum anume?, a fost precizarea presei.

„În sensul că se va elimina conflictul de interese. Dacă se va depista conflictul de itnerese atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că Andrei Năstase, ministrul de Interne al noului guvern din Republica Moldova, și-a numit nașul șef al Poliției, potrivit presei de peste Prut. Judecătorul Gheorghe Bălan a fost numit șef al Inspectoratului General al Polției în ciuda relației de rudenie cu unul dintre cei doi lideri ai alianței ACUM.

Andrei Năstase a fost întrebat, vineri, în fața Parlamentului, de un cetățean de ce l-a numit pe nașul său șef peste Poliție. Ministrul a refuzat să răspundă, după cum se poate observa din imaginile de mai jos.

https://deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *