Război

Sandu despre căderea rachetelor în Transnistria: Bombele cad pentru că este război în Ucraina

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat luni informațiile din așa-numita și nerecunoscuta Transnistrie privind căderea unor resturi de rachete pe teritoriul său în timpul unui nou atac rusesc asupra Ucrainei.

Liderul moldovean a spus că până în prezent autoritățile nu au informații concrete, de unde anume a zburat racheta care a căzut în Transnistria.

“Este clar că nu putem verifica la fața locului ce s-a întâmplat, pentru că s-a întâmplat pe teritoriul regiunii transnistrene, unde instituțiile noastre nu pot cerceta ce s-a întâmplat”, a adăugat Sandu, confirmând că Chișinăul a decis să-și trimită inspectorii la fața locului.

“Dar, oricum s-ar fi întâmplat, s-a întâmplat din cauza războiului. Bombele cad pentru că există un război în Ucraina, dar războiul a fost declanșat de Rusia, acest lucru este clar pentru toată lumea”, a subliniat ea.

Anterior, luni, Oleg Belyakov, copreședintele Comisiei comune de control din Transnistria nerecunoscută, a raportat căderea unor resturi de rachete pe teritoriul regiunii separatiste din Moldova, în satul Kitskany, după un atac cu rachete asupra regiunii Odesa.

În noaptea de 25 septembrie, forțele ucrainene au doborât 11 rachete de croazieră rusești de tip Kalibr și 19 Shaheds în timpul unui atac cu rachete asupra regiunilor sudice, lovitura din Odesa a avariat stația maritimă și a stins un incendiu în clădirea hotelului stației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Serios ? Daca nu ne spunea muream prosti, noi nu stiam. Asta-i comentariu de presedinta de stat ? Ca e pe teritoriu pe care nu il controlam ? Trebuia sa zica ca e pe teritoriul RM, ca proasta mai e si nici consilieri n-are ca sa-i spuna cum sa declare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *