Actualitate

Şapte angajaţi ai închisorii din Lipcani riscă să facă pușcărie după ce au bătut un deținut

Potrivit procurorilor, în luna iunie anul trecut, cei 7 angajaţi ai închisorii l-au bătut pe un deţinut pe motiv că l-ar fi insultat pe şeful Penitenciarului. Colaboratorii închisorii i-au aplicat deţinutului multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i, conform raportului de expertiză medico-legală, otită, echimoze, precum şi alte vătămări corporale.

Despre maltratările la care a fost supus deţinutul, procurorii au aflat din plângerea depusă de către mama acestuia. Pentru a asigura securitatea victimei, procurorii au dispus transferarea deţinutului într-un alt penitenciar.

Procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz şi au transmis dosarul instanţei de judecată. Pe banca acuzaţilor va compărea şeful penitenciarului, şeful serviciului regim şi supraveghere, şeful de sector al serviciului activitate educativă, precum şi 4 supraveghetori ai închisorii.
Pentru aplicarea torturii, legislaţia prevede închisoare de la 8 la 15 ani.

Totodată, după acest incident, şeful Penitenciarului nr.2 din Lipcani a fost transferat în funcţia de comandant adjunct al Trupelor de Carabinieri, unde, la fel, a comis abateri, fiind acuzat de procurorii militari de comiterea abuzului de serviciu şi cauzarea de daune în proporţii considerabile intereselor instituţiei de stat şi victimei. După acest caz, el a fost eliberat din funcţie, amendat contravenţional cu 3 mii de lei, restituind în mod integral paguba materială.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *