Eveniment

Şapte cetăţeni afgani au fost prinşi la frontiera moldo-română

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judetul Botoșani, au depistat şi predat autorităţilor de frontieră moldovene o familie de afgani, formata din trei adulţi şi patru minori, cel mai mic având vârsta de doi ani, care intenţiona să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

„Pe 8 Martie, în jurul orei 6.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti – I.T.P.F. Iaşi, au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Bobuleşti, mai multe persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de graniţă", au spus reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Echipajele Poliţiei de Frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti s-au deplasat la faţa locului, unde au depistat şapte cetăţeni afgani, care nu vorbeau limba română şi aveau asupra lor mai multe bagaje.

Cei şapte, o familie formată din soţ, soţie, patru minori cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani şi fratele soţului, au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani, care au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Moldova şi România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin. 

Sursa: ZF

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *