Internațional

Șapte jihadiști ce intenționau să comită atentate la Moscova au fost arestați de FSB în Daghestan

"FSB a pus capăt activităților unui grup clandestin de susținători ai SI, care pregăteau o serie de atentate în regiunea Moscovei", au anunțat serviciile de securitate ruse joi, într-un comunicat. "Șapte persoane au fost arestate", precizează comunicatul, adăugînd că "acestea pregăteau acte teroriste la ordinul direct al unui emisar al SI în Siria".

O mare cantitate de arme de foc și de muniții au fost confiscate la domiciliul acestor persoane, potrivit aceleiași surse.

Rusia intervine militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad. Serviciile de securitate ruse au raportat anterior că au dejucat o serie de atentate programate să aibă loc la Moscova și Sankt-Petersburg și au arestat circa 20 de presupuși jihadiști ai SI, în timpul mai multor operațiuni întreprinse în noiembrie și decembrie.

Președintele Vladimir Putin a anunțat joi o "reducere" a contingentului militar rus în Siria, subliniind totodată că dezangajarea Rusiei în Siria nu este una totală și că țara sa va continua lupta împotriva terorismului internațional. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *